Hur skyddar du din data?

Det finns en mängd lösningar för att skydda lagrat data och säkerhetskopior men i de allra flesta fall kan IT-personalen radera detta. Det kan naturligtvis ske av misstag men det kan också vara en missnöjd, utpressad eller hotad medarbetare som avsiktkigt utför det.
En annan risk är att inloggningsuppgifter med höga behörigheter kommer i orätta händer. För att täcka in även dessa potentiella attackytor har funktionen SnapLock funnits i NetApps lagringssystem i 10-15 år, men den har i högsta grad aktualiserats av de senaste årens ökade hotbild och säkerhetsmedvetenhet.

Med SnapLock är lagringssystemets snapshots, d.v.s. den inbyggda backupfunktionen, låsta önskad tid så att de inte kan raderas. Så länge det finns låst data kan man inte radera volymerna eller ens göra en fabriksåterställning av NetApp-systemet. Systemet låter sig inte heller luras av att man ställer fram klockan för att passera låstiden. Detta sammantaget gör att lagrat data juriskt sett är lika skrivskyddat som på en CD-R eller DVD-R-skiva och SnapLock är certifierad enligt diverse myndigheters och kontrollorgans krav, t ex SEC17a-4 och CFTC rule 1.31(b).

Kontakta oss så berättar vi mer hur SnapLock kan hjälpa er att sova bättre.

När du anlitar BareApp får du kompetens och kunskap från vår samlade erfarenhet inom IT-infrastruktur och informationshantering.
Sedan 2005 har vi specialiserat oss på datacenterlösningar och på hur dessa bäst integreras i våra kunders befintliga infrastruktur.
Genom BareApp får du en partner som fokuserar på långa relationer, lönsamhet, tillit och personligt bemötande.

Besök oss gärna på www.bareapp.se.

Dela detta......
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
Linkedin
Share on twitter
Twitter